Det de døde vet

Fjerde, og foreløpig siste  bok i serien om Bitte Røed og Verner Jacobsen.

 

Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken.

Ekteparet trengte å reise bort etter at deres sønn ble funnet død under russefeiringen tidligere samme år. Under etterforskningen finner politietterforsker Bitte Røed raskt ut at sønnen ikke døde en naturlig død. Og da politiet oppdager at paret også tidligere har mistet et barn, i noe som synes som krybbedød, vekkes mistenksomheten mot foreldrene.

Tom Ross virker lammet av sorg, og Marions barndomsvenn trer støttende til, men det later til at begge har noe å skjule.

Bitte Røeds etterforskning bringer henne tett innpå et familiedrama, og hun frykter etter hvert at det står om livet til den forsvunne Marion.

 

Anmeldelser

«Stilsikker psykologisk krim fra øverste hylle.»
Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Bare tittelen gjør meg mørkeredd. Uhyggefølelsen etableres tidlig. Og Marit Reiersgård skriver godt om vanskelige temaer, om det vi ikke klarer å sette ord på.»
Ida Vogt Ramslie, Drammens Tidende

«Boka er godt skriven, med gode dialogar og god farge i koloritten. Ho byggjer sine personar truverdig opp med god psykologisk innsikt.» Sigmund Krøvel-Velle, Hallingdølen