Stolpesnø

“Blodfattig” krim fra bygdenorge. Først gang utgitt i 2012 på Gyldendal Norsk Forlag

Det er 25. januar, det snør tett. Brøytebilen dundrer langs de smale veiene i Lier utenfor Drammen. Fem år gamle Oda tar på seg den rosa parkdressen og går ut for å ake. Hun kommer ikke inn igjen til middag, hun er sporløst borte. I nabohuset tyvlåner unggutten Raimo morens bil for å kjøre til den kvinnelige tegnelæreren sin. Han finner henne kvalt, og tilsynelatende voldtatt. Likevel velger Raimo å holde munn om det han ser.
Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg i vintermørket?
Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen begynner det vanskelige arbeidet med å avhøre mennesker på et lite tettsted. Alle kjenner hverandre, alle vet noe. Og alle ønsker noe mer for livene sine.

Anmeldelser

“En klok og klartseende kriminalroman … en roman som med stillferdig intensitet og et fininnstilt språk fokuserer på mellommenneskelige anliggende over et bredt spekter … Marit Reiersgård  fremstår som en bortimot fullbefaren krimforfatter på første forsøk.”
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

“Hennes debutbok viser en usedvanlig fin hånd og en mesterlig evne til å lage et omfattende og intelligent intrigenett med den overraskende løken gjemt inne i den andre som er en mester verdig.”
Kjetil Moe, Kulturspeilet

“Stolpesnø er en krimbok, men den er så dyp og samtidig avkledende at den også tenderer til å være en roman. Jeg vil ha mer fra Reiersgårds penn og jeg vil ha det kjapt.”Helge Kjøniksen, Moss Avis

“Nærgående og til tider faretruende tett på intimsfæren, lar hun “kamera” følge både etterforskere og involverte personer. En hårfin balanse, som Reiersgård i denne boken klarer å mestre” 
Lars Nilsen, Bergens Tidende

“Hun greier å fange de sterkeste følelsene og skildre hjerteskjærende scener på en overbevisende måte.”
May Grete Lerum, VG

“Plottet er komplekst og fint satt sammen, spenningen bygger seg opp rundt en liten krets mennesker som vi følger og har sympati for. Forfatteren har lagt sitt univers tett opp til en hverdagsvirkelighet mange kan kjenne seg igjen i.
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

“Det er ikke ofte norske krimdebutanter leverer så friskt og appetittvekkende som Marit Reiersgård.”
Per-Magne Midjo, Trønderavisa

“Kort sagt; dette er en rågod kriminaldebut med en dirrende uhyggestemning og et svært godt komponert plott.
Det Gode Liv

“Stolpesnø er noe av det beste jeg har lest av en norsk debutant på lang tid.”
Liv Lysaker, NJFMagasinet

“Plottet er ganske intrikat og godt konstruert. Det er uhyggelig og stemningsskapende skildret med en hverdagslig letthet som øker spenningen i snødrevet. En god krimdebutant jeg gjerne følger videre.”
Anne Schäffer, Tara

 

En Bitte Røed og
Verner Jacobsen-krim

Første bok i serien